Mijn band: Wagon Wheel

Zangeres Bregje Hermans, gitarist/zanger René Delwel en bassist/zanger Kees Post leerden elkaar kennen tijdens repetities voor de Nederlandse versie van de theaterproductie ‘The Broken Circle Breakdown’. Hun gezamenlijke liefde voor het country-genre deed hen besluiten bij elkaar te blijven en hun repertoire uit te breiden met eigen werk en aanstekelijke, bekende en minder bekende americana-songs. Een indruk:

Gitarist René Delwel speelde en zong eerder in diverse pop- en rockformaties. Zangeres Bregje Hermans en bassist Kees Post maken – naast Wagon Wheel – onderdeel uit van de formatie ‘Gerard Alderliefste & Friends’, die langs de Nederlandse theaters toert.

Wagon Wheel speelt regelmatig met wisselende bezettingen (waaronder drums en viool) en komt binnenkort met een EP die geheel gewijd zal zijn aan eigen werk. Tot die tijd is de band regelmatig te vinden op podia en festivals met Amerikaanse blue grass- en country-klassiekers. Ook recenter werk – van onder meer Billy Strings, Old Crow Medicine Show en The Dead South – ontbreekt zeker niet op hun setlist.