SHORT FILM SCRIPTS

Hoe ontwikkel je een succesvolle video marketing strategie?

Video content is ‘hot’ en gaat ook niet meer weg. Daar kunnen we best heel stellig in zijn. Maar hoe ontwikkel je een succesvolle video marketing strategie? Het antwoord op die vraag is simpel: door de videocontent van je merk zo slim mogelijk aan te wenden. Maar eer je dat kunt doen, moet je wel eerst weten wat je prospect beweegt…
Gelukkig hoeven we niemand meer te overtuigen van het belang van video content. Je mag er tegenwoordig gerust van uitgaan dat 90 procent van je prospects worden beïnvloed door video. Maar dan moet het wel de juiste content zijn en op het juiste moment worden gebracht. Wat zijn de pijnpunten of uitdagingen van je potentiële klanten? En wanneer spelen die? Een handig methode om daar achter te komen is de video marketing funnel, een video-marketing-trechter die drie stadia kent:
• awareness
• overweging
• en besluitvorming
Vanwege deze drie stadia zal één video over je product of dienst niet volstaan. Vandaar een strategie. Het doel van die strategie is, ervoor te zorgen dat internetbezoekers je weten te vinden op het moment dat ze je nodig hebben. Laten we de drie fasen van de trechter eens onder de loep nemen:
1. De awareness-fase
In deze fase onderkennen mogelijke klanten dat ze voor een uitdaging staan. Maar wat is die uitdaging ? Waar zoeken ze meer informatie over die uitdaging? Wat kun je doen als ze besluiten het probleem uit de weg te gaan? In deze fase is het verstandig om informatieve content te bieden. Ook branded content werkt goed: video-content die op subtiele wijze je merk verheft, zonder direct te focussen op sales. Je potentiële klant is op zoek naar antwoorden. Geef die!
2. De overwegings-fase
In deze fase wil je bezoekers omzetten in leads. Je klanten onderkennen dat er een probleem is, overwegen verschillende opties en jij wilt er voor zorgen dat ze voor jouw optie gaan. Dus is het van belang te weten tussen welke opties ze kunnen kiezen. Welke voor- en nadelen wegen ze af? Weet je hierop het antwoord, dan kun je ze er gericht van overtuigen dat jij de beste oplossing biedt. In deze fase werken met name uitleganimaties goed. Die laten op een begrijpelijke en sympathieke manier zien hoe die oplossing tot stand komt.
3. De besluitvormingsfase
De laatste fase vormt de punt van de fuik: het moment waarop je leads daadwerkelijk overgaan tot aankoop. In dit stadium is het belangrijk te weten hoe jouw product of dienst eruit springt. Of juist niet. En zijn er anderen die een rol spelen in het beslissingsproces? In deze fase speelt vertrouwen een belangrijke rol. Testimonials doen het daarom goed. Ook ‘over ons’-video’s werken uitstekend in dit stadium.
Een goede video marketing strategie? Ken je klant en geef die vertrouwen!