SHORT FILM SCRIPTS

Filmscript ’Wonder Woman’ in belangrijkste bibliotheek op aarde!

De ontwikkeling van scripts: deel 2.

De blockbuster Wonder Woman kraakt kassa’s over de hele wereld. En terecht: de iconische, feministische superheld Diana redt niet alleen de wereld maar bracht het script van de film ook nog even naar een van de belangrijkste bibliotheken ooit: die van The Library of Congress (Washington).

We hebben haar in Nederland misschien een beetje gemist, maar in Amerika, Canada en ver daarbuiten is ze groter dan Batman, Spiderman en Superman bij elkaar. Wonder Woman: Diana, DC Comics superheld en prinses van de Amazones. Wonder Woman werd bedacht door Wiliam Mouton Marston, tevens uitvinder van de leugendetector. Niet voor niets is haar belangrijkste wapen dan ook haar ‘lasso van de waarheid’. Marston kreeg in 1941 een idee voor een superheld die niet triomfeerde met wapens maar met liefde. ‘Prima’, zei z’n eigenzinnige vrouw Elizabeth. ‘Maar maak haar dan een vrouw.’ En zo geschiedde.

Klassieker

De verfilming van Wonder Woman (momenteel te zien in de Nederlandse bioscopen) is nu al een klassieker. En niet alleen vanwege het kassucces of de Grieks-mythologische achtergrond. De (uiteraard) vrouwelijke regisseur van Wonder Woman – Patty Jenkins – besloot het script van de film onlangs aan te bieden aan een van de meest belangrijke bibliotheken op aarde. En die waren er maar wat blij mee.